Sağlık olsun!

Merhaba kıymetli okurlar!

Bu ay, sağlık meselesini ele aldığımız bir dergi var ellerinizde. Sağlık dediğimizde muhakkak pek çok farklı mesele geliyordur akıllarınıza. Fakat biz temelde; beşerî hekimlerin ve veteriner hekimlerin gözünden tıp dünyasındaki sıkıntılara ve bunların çözümlerine, koruyucu hekimliğin ülkemizdeki yeri ve önemine, Tek Sağlık konsepti ve içeriğine, tıp ilminin Cenab-ı Hakk’ın isimlerine ayinedarlık veçhelerine ve nihayet; gelişen teknolojinin tıp sektörüne tesiri meselelerine değindik.

Bununla da kalmadık tabii. Bu ay Genç Yorum’da tam dört yeni köşe var! Oldukça heyecanlıyız bu konuda. Feyzanur Elif Mutlu’yu hatırlayan var mı? Nam-ı diğer Çedile Hanım işte. Evlendikten sonra aldığı yeni soyadıyla (Okur) mizah temalı bir köşe hazırlamak için geri döndü aramıza. Bu sefer yalnız da değil hem. Kendisi Okur-Yazar köşesini hazırlarken, eşi de Okur-Çizer köşesinde karikatürleriyle yer alacak.

Bir diğer yeni köşemiz; Genç Gündem. Gündemdeki hadiselere genç bir bakış açısıyla bakabilmeyi hedeflediğimiz bu köşede bu ay Netanyahu’nun Amerikan Kongresi’nde ayakta alkışlanma meselesi var. “Böyle bir şey nasıl olabilir?” diye hayret ettiğimiz malum meseleye aslında çok da hayret etmemek gerektiğini anlatan bir yazı..

Tek sayfalık Fikir Bahçesi köşemiz ise kısa ve özlü bir köşe. Uzun uzadıya okuma yapmayı sevmeyenlerin bir çırpıda bitirebileceği, aperatif tarzı bir kısım.

Ekibimizin Favorileri ise, bizi sizinle tanıştıran eğlenceli bir köşe olarak tasarlandı. Her ay ekibimizden bir kişiyi misafir etmeyi planladığımız köşede; o kişinin favori mekanları, faaliyetleri, dinlediği müzikler, podcastler ve okuduğu kitap benzeri ayrıntıları öğrenebilmeniz mümkün olacak. Bu ay Ravzanur Güleçyüz’le siftah yaptık. Bakalım gelecek ay kimle tanışacaksınız?

Kapak konusu çerçevesinde Veteriner Hekim Bekir Torun’la bir röportaj yaptığımızı söylemeden de geçmeyelim. Meclisten geçen Köpek yasası ve diğer başka meseleler hakkındaki fikirlerini sorduk kendisine… Bunlar dışında dergimiz bildiğiniz gibi. Haber Yorum’da gayet ilgi çekici haberler; Nurlu Yorum’da kapak konusuna ışık tutan, Nur Külliyatı’ndan kısımlar; Farklı Yorum’da edebî düşünceler; Keçeli’nin  Kitaplığı’nda yeni bir kitap; Seans Arası’nda sıkıntılı anlardaki tutumumuz üzerine birkaç kelam; Gezi Yorum’da ise bir Rize gezisi yer alıyor. Bunun dışında bir şiir, Zihnin Çarkları köşesi, Keyfince Lügat ve Eskimez Yazı da sizlerle. İbrahim Özdabak’ın çizdiği karikatürü de unutmayalım…

İyi okumalar!

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*